Jeugdtrainer vernedert kind met een T-shirt.

Afbeelding © Foto Kurt

 

Beste trainers,

We hebben allemaal al wel gehoord van het vernederende T-shirt dat een kind moest dragen. Het kind was de ‘lul van de week’ omdat die vermoedelijk minder goed had gepresteerd. Daarop kwam veel commentaar met als gevolg dat de trainer werd geschorst.

Ik vind dat het de verdiende loon was van de trainer want dit is een vorm van pesten en u laat als oudere toe om het kind te laten pesten. U vernedert het kind en doet het mentaal pijn waardoor ze zich sneller slecht zullen voelen. U zorgt ervoor dat falen word geassocieerd met pestgedrag en dat is niet de bedoeling. We moeten er juist voor zorgen dat pestgedrag wordt verminderd en deze actie maakt het alleen maar erger. U mag dan misschien zeggen dat het dom is dat ze na enkele maanden pas een klacht indienen. Maar weet dat veel personen geen klachten maken over pestgedrag en het gewoon laten gebeuren.

Stel u voor dat de persoon in kwestie momenteel met problemen kampt thuis of op school/werk. Dan bent u voor hen, mogelijk, de vertrouwenspersoon, de persoon waarmee ze praten en om hulp vragen. Als u het dan even in uw hoofd haalt om hen dan zo’n T-shirt te geven of ze op een andere manier te straffen dan kan u het vertrouwen voor hen schaden. Het vertrouwen is het belangrijkste dat een persoon nodig heeft want het bouwt zichzelf traag op en het breekt ook zeer snel. Als u het dan breekt zal het opbouwen later nog langer duren en dat is niet de bedoeling.

Als men eens slecht presteert raad ik u als trainer aan om hen even opzij te houden na de training of match om hen even moed in te praten of hen te vragen of u hulp kunt aanbieden. Elke persoon heeft zijn slechtere dagen waardoor ze minder presteren dus de belangrijkste boodschap die ik u kan melden is om ermee te praten en ze te helpen.

Als persoon in kwestie, accepteer ook zeker de hulp van de trainer zodat u zichzelf beter in uw vel voelt. Hierdoor zal het voor beide personen aangenamer zijn en zullen de trainingen leuker worden dan verwacht. Men gaat nog steeds sporten voor zowel ontspanning als competitie en als de ontspanning weg is zullen mensen mogelijk afhaken.

Link:

http://www.hln.be/hln/nl/923/Sport/article/detail/2286137/2015/04/14/Jeugdtrainer-lul-van-de-week-geschorst-maar-nog-niet-ontslagen.dhtml

Een gedachte over “Jeugdtrainer vernedert kind met een T-shirt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s