logo planckendael

Planckendael voedert bedreigde antilope aan roofdieren.

Beste Zoo,

Onlangs is men te weten gekomen dat er in Planckendael een algazel, een in het wild uitgestorven antilopesoort, en twee bizons zijn gedood om aan roofdieren te voederen. GAIA is hier meer over te weten gekomen en wil een klacht indienen.

Ik ben het zelf met GAIA volledig eens dat ze een klacht willen indienen. Het zijn nu eenmaal bedreigde diersoorten, ook al komen ze vaak voor in de zoo. Van de algazel zijn er momenteel geen meer te vinden in de natuur en de bizons zijn nog wel in de natuur te vinden, maar toch zijn ze ook een bedreigde diersoort. Het is gewoon verkeerd om een bedreigde diersoort te vermoorden om ze dan aan een roofdier te voederen. Men moet proberen om de natuur wat in evenwicht te houden en door dit te doen zal dat niet lukken.

De reden dat ze deze dieren hebben dood gedaan was omdat er te veel waren in de zoo. Dat is echt geen deftige reden. Als er teveel van de dieren zijn plaats ze dan over naar een andere zoo of zet ze terug in de natuur. Heb je toch nood aan vlees voor de dieren neem dan een dier dat zichzelf echt in de natuur met te veel is. Zo kan de natuur wat in evenwicht gebracht worden en moeten er geen bedreigde diersoorten dood worden gedaan. Wij moeten ervoor zorgen dat er geen bedreigde diersoorten meer zijn en hierdoor lukt dat echt niet.

Ik raad u dus aan om geen bedreigde diersoorten te doden en dus alleen te gaan voor de dieren die overbevolkt zijn. Dit zal positief zijn voor ons en de natuur. Een betere natuur zal voor een beter leven zorgen voor zowel ons als voor de dieren. We moeten zorgen voor de natuur want dat is wat ons in leven houdt.

 

Link:

http://www.hln.be/hln/nl/2661/Dieren/article/detail/2289964/2015/04/17/Planckendael-voedert-bedreigde-antilope-aan-roofdieren.dhtml

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s