Stiptheid in het openbaar vervoer

Beste buschauffeurs van De Lijn,

Ik ben iemand die ongelooflijk graag gebruik maak van het openbaar vervoer. Dit is namelijk een geweldige manier om nieuwe mensen van alle slag te ontmoeten. Ik vind het heel leuk om in de bus naar school nog snel mijn leerstof nog even na te kijken en er dan iemand is, meestal een oudere dame, die me dan succes wenst met mijn toets of examen.

Uiteraard is het openbaar vervoer niet alleen maar rozengeur en maneschijn. We weten allemaal heel goed dat stiptheid een groot probleem is. Dat heb ik zelf ook al vaak ondervonden. Niet alleen bussen die veel te laat komen, maar ook die veel te vroeg komen. Laatst gebeurde het weer dat ik moest lopen om mijn bus te halen na school. Toen ik aan de bushalte aankwam, sloten de deuren net. Ik deed teken naar de chauffeur, maar deze wilde de deuren niet meer openen en reed gewoon weg. Toen ik keek hoe laat het was zag ik dat de bus 7 minuten te vroeg was doorgereden. Aangezien ik iemand ben die nogal veel belang hecht aan rechtvaardigheid, heb ik dit gemeld bij De Lijn. Na enkele weken krijg je dan het antwoord dat ze het gemeld hebben aan de verantwoordelijke chauffeur en krijg je nog de tip altijd 5 minuten op voorhand aan je halte te staan. Daar zijn we veel mee als uw bus 7 minuten te vroeg is!

Graag zou ik dus aan De Lijn willen vragen om al hun chauffeurs er op attent te maken dat een bus die zóveel te vroeg is, niet kan. Het is minder erg om 5 minuten langer te staan wachten op een bus, dan hem te missen omdat hij veel te vroeg was.

Maar lieve buschauffeurs, ik wil jullie wel allemaal bedanken om ons altijd zo veilig mogelijk te laten reizen. Jullie zijn geweldig, ookal is het niet altijd even gemakkelijk voor ons om ons evenwicht te bewaren tijdens de rit. Een beetje zachter remmen soms kan dus ook geen kwaad.

Wat ik me wel al vaak heb afgevraagd is: ‘Nemen jullie ooit zelf de bus?’ Want ik denk dat, moesten jullie dit doen, jullie misschien meer aandacht zullen besteden aan het comfort van de passagiers op jullie bussen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s