moto bestuurder

Mooi weer, maar het fietspadverkeer?

Beste motorbestuurders,

Iedereen houdt er wel van om tijdens mooi weer van de zon te genieten. Daar heb ik geen problemen mee dat je er dan voor kiest om met de motor of de fiets te gaan. Maar onlangs heb ik me toch enorm hard kunnen kwaad maken op een persoon die voor me was aan het rijden.

Ik was onderweg naar school en er was een brommer achter mij aan het rijden dus ik ga opzij om die te laten passeren. Er werd nog even getoeterd om te zeggen dat je zou passeren. Dan waren ze voor mij aan het rijden achter een zeer trage fietser. Je toeterde niet en bleef er maar achter rijden, de hele weg lang. Ik belde wel enkele keren want ik kon niet passeren want je besloot om recht in het midden te rijden. Een hele brug lang heb ik achter je aan zitten fietsen, zonder enige mogelijkheid om te passeren. En juist op alle momenten dat er een open stuk straat was en je gemakkelijk kon voorbijsteken besloot je om er gewoon achter aan te blijven rijden. Ik kon nooit voorbijsteken want een fiets en een brommer op zo’n kort stuk voorbij gaan is te gevaarlijk dus ik bleef maar achteraan fietsen. Het werd frustrerend na een tijd. Vooral omdat ik je naar je spiegel zag zien kijken en ik eens keek met een blik van ‘maak eens plaats’. Die blik maakte niets uit, je reed gewoon zo traag verder.
Dus, beste mensen als u de volgende keer op het fietspad rijd met uw brommer gelieve dan zo vriendelijk te zijn om te toeteren en om te passeren zodat de mensen achter u niet als een slak vooruit moeten gaan. U bent niet de enigste die ergens naartoe moet gaan. Ook aan de fietsers, als er een brommer achter u aan rijdt, ga dan even opzij. Zo kan ook op het fietspad het verkeer vele vlotter gaan, want als we binnenkort ook files hebben op het fietspad dan wordt het wel heel erg. Trouwens nog één heel kleine melding aan alle fietsers, gelieve aan de juiste kant te fietsen vooral op een brug. Het is echt vervelend, vooral als je dan beslist om niet opzij te gaan. Als u verkeerd rijd, wees dan zo vriendelijk om de andere te laten passeren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s