Groepsfoto met vrienden

Antwerp Convention #5

Beste Antwerp Convention,

je was geweldig! Je was mijn eerste convention waar ik ooit naartoe ben gegaan en ik heb er geen spijt van. Het was gewoon prachtig en het voelde super om daar rond te lopen. Maar dit bericht zal niet over mijn bezoek gaan. Cosplayers daar wil ik het er over hebben.

Zoals men misschien wel weet zijn cosplayers mensen die zich als een bepaald karakter verkleden. Of het nu van hun favoriete tv-serie of anime is, alles en iedereen is welkom. En dat is het leuke aan zo’n convention, iedereen word er geaccepteerd. Als je jezelf graag wilt verkleden mag je dat doen, niemand zal je beoordelen. Kies je ervoor om normaal gekleed te gaan dan mag dat ook. Ben je in het dagelijkse leven een bankbediende of een werkloze. Wat maakt het voor hen uit? Zolang je jezelf maar amuseert.

Als je in de straten dagelijks zo zou rondlopen in je cosplay zouden mensen er zeker commentaar op hebben. Dat heb ik gemerkt, in de tram onderweg naar daar en naar huis. Mensen die over de cosplayers zaten te praten alsof het aliens zijn. En dan kom je daar binnen in de expo en zie je al die mensen en ze vragen foto’s aan elkaar en praten met elkaar in elke taal. Het is een wereld waar je jezelf mag zijn en niemand zal er iets van zeggen. Een plek waar onbekende mensen elkaar ontmoeten en elkaar leren kennen. Iedereen is er zonder het te weten vrienden met elkaar.

Dat is toch wel mijn droom dat dit ooit mogelijk is in onze wereld. Dat je rond loopt zonder dat iemand er commentaar op heeft. Het is een grote droom maar op die convention waren ongeveer 5.6 duizend mensen. Dat is toch wel zeer veel, als men daar nu eens een voorbeeld van zou nemen. Zou de wereld er dan niet mooier uit zien?

Bedankt aan alle mensen die aanwezig waren om een lichtpuntje te zijn in deze donkerdere tijden. En ook bedankt aan alle mensen die geen mensen beoordelen. Jullie zijn allemaal super mensen, blijf jezelf! En inspireer andere mensen om zoals jou te worden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s