Spiegelreflectie

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand. Wie is het mooiste van het land?

Beste onzekere persoon,

Je kent er allemaal wel één of je bent het misschien zelf. Wel, dit bericht is speciaal voor jullie of die kennis van jou. Om jullie zelfvertrouwen eens een flinke boost te geven en om je eens te zien lachen. Ik zou het ook super tof vinden moest je dit terug komen lezen als je jezelf onzeker voelt.

Hallo daar, weeral, het spijt me dat je jezelf onzeker voelt. Ik heb het ook al vaak meegemaakt dat ik in de spiegel keek en iets niet goed vond aan mezelf. Wat het ook is laat me vertellen dat je prachtig bent zoals je er uit ziet. Maakt niet uit wat andere mensen zeggen over jou, laat ze maar zagen. Elke persoon is uniek en dat moet je met trots dragen. Het gaat niet om wat de andere mensen zeggen over jou. Het belangrijkste is wat jij zegt tegen jezelf. Als jij voor de spiegel staat en die mensen gelijk geeft dat je dik of lelijk bent dan ben je fout bezig. Sta voor die spiegel en zeg tegen jezelf iets positief. Zeg wat je mooi vind aan jezelf, al is het maar je dikke teen. Doe dit elke keer dat je in een spiegel kijkt, maakt niet uit of het een sproetje is op je gezicht of je hele gezicht. Het draait er om dat je die negatieve gedachten uit je hoofd gooit en het positieve aan je lichaam ziet. Kijk naar hetgene wat jou zo uniek maakt van de rest en bewonder dat.

Ik raad je aan om zeker ook complimenten te accepteren van mensen, of toch te proberen. Er is niets mooier dan een persoon met zelfvertrouwen. Ook is het hebben van zelfvertrouwen zeer aantrekkelijk wat zeker kan zorgen voor een vriend(in). Wijs nooit een compliment af van een persoon want dat is voor beide partijen zeer pijnlijk. Dus de volgende keer dat iemand iets zegt kan je hen gewoon vriendelijk bedanken of een compliment terug geven.

Trouwens in het laatste Zap magazine (editie zomer 2015) besteedt de redactie van Zap magazine een heel dossier aan het thema zelfvertrouwen ook een must read! http://www.zapmagazine.be/Pages/default.aspx

Hieronder nog extra links met  enkele tips voor onzekere mensen. Probeer deze zeker zelf uit of laat ze eens zien aan die onzekere vriend(in) van je.

http://www.ahealthylife.nl/30-tips-voor-meer-zelfvertrouwen/

http://mens-en-samenleving.infonu.nl/communicatie/86802-verlegen-of-onzeker-tips-om-verlegenheid-te-overwinnen.html

En op het internet vind je er vast en zeker nog meer die je zullen helpen.

Een gedachte over “Spiegeltje, spiegeltje aan de wand. Wie is het mooiste van het land?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s