banner MTV 16 and pregnant

14 and pregnant?

Beste mensen,

zoals jullie weten is het onlangs ter sprake gekomen om de leeftijd voor seks te hebben te verlagen. Dit was eerst 16 en nu willen ze het verlagen naar 14. De maximum leeftijd voor een 14-jarige om seks te hebben met iemand is 19 wat absurd is. Laat me jullie vertellen waarom ik dit persoonlijk gestoord vind.

Een 14-jarige is meestal een zeer naïeve persoon en kan daarom makkelijk omgepraat worden door een 19-jarige die er misbruik van kan maken. Ook is die persoon meerderjarig, dat is strafbaar. Hiermee spreek je je eigen wetten tegen. Pedofilie zal zo vaker voorkomen, is dat echt wat je wil? Wilt u het meemaken dat je 14-jarig kind zelf voor een kind moet zorgen? Dat gaat nooit lukken! We hebben nu al programma’s 16 and pregnant willen we echt dat mensen een slecht beeld krijgen over België? Willen we het land zijn dat bekend staat voor de frieten, chocolade, bier, wafels en 14-jarige zwangere kinderen?

Zelfs een 16-jarige is meestal nog steeds naïef maar toch al wat minder. Ik heb ooit een vriendin gehad die op haar 16 een lief had dat ongeveer 20 jaar oud was, 4 jaar ouder dus. En ze vertelde me vaak over hoe de relatie in elkaar zat en geloof mij de jongen sprak amper tegen haar en als ze besloten om af te spreken was het voor seks. Zij hield van hem maar hij heeft haar laten zitten voor een ander meisje dat meer ervaring had. De jongen zei tegen haar dat als je echt van iemand houdt dat je er seks mee moet hebben. Ze zei tegen mij dat ze dat geloofde ze was naïef genoeg om te geloven dat een gezonde relatie rond seks draait. Wat moet dat dan zijn bij een 14-jarige? Die zal dan nog makkelijker omgepraat kunnen worden dan een 16-jarige. Wat kunnen ze dan niet allemaal met dat meisje doen, denk daar eens aan? Ze zouden haar dingen kunnen laten doen waar ze een trauma van kunnen hebben. Of ze voelen zich slecht omdat men over de 14-jarige roddelt dat ze zelfmoord plegen. Wilt u dat cijfer echt verhogen? Nee? Dat dacht ik al. Denk eens na wat de gevolgen kunnen zijn voordat je iets beslist.

Een gedachte over “14 and pregnant?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s