Het is de “Zomer van A”, niet “De Winter”.

Beste de heer Dewinter

Ik heb lang nagedacht over hoe ik u wou aanspreken. Maar ik wil gehoord worden, en me niet even laag begeven als u, dus blijft het bij een vriendelijke begroeting.

Ik ben net zoals u een twitterfan en ik begaf me gisteren naar dagelijkse gewoonte op het prachtige sociale medium.

Ik las er tweets over studeren, het nieuwe stadion van Anderlecht en moest lachen met tweetmoppen voor bij het blokken.

Maar het lachen verging me snel toen ik de ene na de andere tweet zag over mensen die geschockeerd waren door een tweet van u. Ik had van alles verwacht, en ik kan wel tegen wat satire, maar met wat u schreef overtrof u nog maar eens uzelf.

Ik citeer: “#Antwerpen hopelijk wordt ‘oma reus’ niet h/ slachtoffer v/e halskettingroof of handtasdiefstal… 😉”. Je voegde een foto toe van de twee reuzenpoppen, een blanke oma-pop en een zwarte kleinzoon-pop.

Wel. U mag van mij beweren wat u wilt, tweet maar lekker veel dat de mensen die hier niet mee lachen geen humor kennen, maar één leugen hoeft u niet meer te vertellen. “Ik ben geen racist.”

Beste meneer Dewinter. U hebt net heel België overtuigd, daar wil ik u van harte voor feliciteren want niet veel politici slagen er in om dat te doen. Maar u overtuigde iedereen ervan, dat racisme echt nog bestaat, dat het moet aangepakt worden, en dat het niet oké is dat mensen die ons land willen besturen uitspraken doen waarmee ze landgenoten mentaal breken.

Bedankt meneer Dewinter om door uw slimme tweet racisme nog eens op de tafel te leggen. Ik hoop dat ze deze keer niet mild zijn voor u.

Met vriendelijke groeten, Oona Wyns

Advertenties

2 gedachtes over “Het is de “Zomer van A”, niet “De Winter”.

  1. Wat heeft de tweet van De Winter nu met racisme te maken? Tenzij je zelf de link legt tussen buitenlanders en die gestolen handtas. In dat geval bent u de racist, niet FDW.

    Like

    1. De knipoog geeft aan dat er sprake is van een mopje. De link tussen het buitenlander zijn en het stelen van handtassen is hier noodzakelijk voor de mop, anders is er geen pointe. Zonder de link zou de tweet helemaal nergens op slaan. Bovendien wil ik niet geloven dat u echt denkt dat De Winter deze link zelf niet legt. Ik heb niets tegen racistische moppen, mits ze ironisch bedoelt zijn (en nadruk leggen op de absurditeit van racisme), maar dat is naar mijn weten niet dikwijls het geval bij deze politicus. Dat ik zijn ‘humor’ niet kan smaken neem ik hem niet kwalijk, maar racisme wordt nog steeds niet getolereerd in België en omstreken.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s