Leerkrachten, bedankt!

Beste leerkrachten

Waar is de tijd dat jullie zelf nog achter de schoolbanken zaten? Jullie stonden – of staan – eind juni waarschijnlijk te trappelen van ongeduld voor de zomervakantie, zoals de meerderheid. Wel, ik niet. Ikzelf legde vandaag mijn laatste examen af in mijn loopbaan van het secundair onderwijs. Ik dacht nooit dat ik zo snel op dit punt zou komen. Het eerste middelbaar lijkt gisteren. Na die zes jaar leek het me gepast jullie te bedanken. Maar niet alleen jullie. Alle leerkrachten van Vlaanderen en omstreken verdienen het om eens in de bloemetjes gezet te worden, vond ik.
Elke dag sleuren jullie met cursussen en handboeken door een gebouw vol puberende bengels. Elke avond verbeteren jullie onze toetsen en taken, tot soms wel in het midden van de nacht. Jullie krijgen de hardste verwijten naar jullie oren gesmeten. Plus die enkele avonden per schooljaar waar het vuur jullie aan de schenen wordt gelegd door ouders. Lijkt me niet een ideale situatie.
Toch blijven er leerkrachten met een glimlach op hun gezicht en een passie voor lesgeven voor de klas staan. Hoedje af daarvoor. Dat zijn namelijk de leerkrachten die ons inspireren. Leerkrachten die blijven geloven in ons, hoe hard de resultaten ook tegenvallen. Leerkrachten die hun kennis, hun ervaring, hun wijsheid doorgeven aan hun leerlingen. Jullie creëren onze toekomst. Jullie maken van een school een tweede thuis, vol prikkels en nieuwsgierigheid. Of maken tijd voor een warme babbel of een knuffel. Jullie zijn eigenlijk de beste multitaskers die ik ken.
Vandaar dus, van mij, een dikke proficiat aan alle leerkrachten. Ik wens jullie een fantastische vakantie toe en hoop dat jullie jullie leerlingen niet te hard zullen missen. Of zij jullie niet. Blijf kinderen en jongeren inspireren.

Met vriendelijke groet

Marte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s