Foto van een tattoo

Eww, zijn dat tattoo’s en piercings?

Beste bazen en klanten,

ik ben een persoon die zeer veel houdt van tattoo’s en piercings. Ik ben zelf van plan om er enkele te zetten als ik 18 word. Maar zoals vele onder jullie wel weten zijn tattoo’s een gigantisch taboe. Je verwacht het waarschijnlijk niet, maar het is alsof vele mensen het zien als iets gevaarlijks.

Op het werk wordt er vaak verwacht van degene die werken en klanten ontvangen dat een tattoo noch piercing niet zichtbaar mag zijn. Ik vraag me af waarom, wat is er mis mee? Niets! Het is een soort van kunst dat men op het lichaam wilt hebben. En volgens mij is er niets mis met kunst. Ik begrijp het als u verwacht dat iemand met een hakenkruis als tattoo de tattoo bedekt. Of als het een tattoo is die religieus belediging is, oké. Maar een gewone simpele tattoo, zoals een kruisje of een hart of een roos. Misschien zelfs iets groter, iets met een betekenis voor die persoon.

Er is ook totaal niets afschrikwekkends aan een tattoo. Het is niet dat het in leven komt ofzo, het is daar gewoon op een lichaamsdeel van de persoon in kwestie. Men moet het ook niet verbergen, want door het te verbergen leer je mensen dat het iets slechts is en zorg je ervoor dat ze het niet accepteren. Vergelijk het met mensen die holebi zijn. Die waren in het begin ook niet geaccepteerd door de mensheid en nu wel omdat er meer en meer mensen voor open staan. Ik vind dat het tijd is om dit ook te doen bij tattoo’s en piercings! Zorg ervoor dat mensen het accepteren en binnenkort zal het normaal zijn in deze maatschappij.

Nog even iets kort over piercings. Als het dragen van piercings niet past bij de job omdat het bijvoorbeeld een job om te koken is dan begrijp ik het wel. Hygiene gaat voor op zoiets natuurlijk. Zowel bij piercings en tattoo’s begrijp ik volledig dat er enkele uitzonderingen zijn. En die accepteer ik ook, maar voor de rest vind ik dat het mogelijk moet zijn.

Dus beste mensen, laat uw werkers toch hun tattoo’s en piercings tonen, zelfs al is het een leerkracht. Het gaat de kinderen niet aanzetten of er iets anders mee doen. Ze zullen er gewoon van houden. En moesten ze er later toch één of meerdere zetten dan is dat hun eigen keuze!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s