wenende jongen

Ik heb ook gevoelens!

Beste jongens en mannen,

Zoals velen onder jullie wel weten is dat het tonen van emoties verkeerd is in deze maatschappij. Als je dit toch doet dan word je gelabeld als een watje, zwakkeling, homo,… Het begint al van je kleins af aan, het eerste moment dat je op de grond viel en je vader je recht hielp je tranen weg veegde en zei “Stop met wenen, je bent een man.” Alle keren dat je ergens mee dwars zat, dat je op school werd gepest en dat je het niet tegen je ouders durfde te zeggen want ze zouden je zwak vinden. Je vader zou zeggen dat je ermee moet vechten en dat je een man moet zijn, maar hoe kan dat als jij alleen bent en die pesters met 10 zijn? De volgende keer dat er iets is durf je niets meer te zeggen want je wilt niet dat ook je eigen ouders je naar beneden halen.

Ik vind dit helemaal niet kunnen, als mijn zoon later zou wenen zal hij geen watje zijn. Hij zal opgroeien als een nette man met gevoelens. Hij zal weten wat emoties zijn en volgens mij zal een man een vrouw beter kunnen begrijpen als hij zelf emoties toont. Ik wil natuurlijk wel duidelijk maken dat je je zoon noch dochter om het minste moet laten wenen. Je moet ze natuurlijk een sterk karakter geven, maar ze moeten ook niet om het minste wenen. Het belangrijkste is als je een zoon op de wereld brengt dat die weet dat het geen probleem is om het te vertellen als er iets dwars zit. Het is perfect in orde om te vragen voor hulp, schaam je helemaal niet! Wat het probleem ook mag zijn, of het liefdesverdriet, depressie, krampen,… is je moet zeker om hulp vragen. Het is normaal om dingen te voelen!

Dus beste mensen, accepteer het ook als een man zijn hand uitreikt voor hulp. Als hij een schouder nodig heeft voor op te wenen, ze zijn niet van staal gemaakt! En ook al houden ze er niet van om het toe te geven, soms zijn woorden kwetsend. Ze doen vaak stoer en willen showen dat ze cool zijn, maar ze hebben ook een hart en daarmee zal iedereen mee moeten leren leven. Je bent niet gay noch zwak noch geen echte man als je hulp nodig hebt. Het feit dat je durft hulp te zoeken, dat maakt je een echte man!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s