Het leven zonder smartphone…

Beste smartphone gebruikers,

Je kent het wel of je kent iemand met een smartphone. De Smartphone we hebben ze wel elke vijf seconden vast om te checken of we een melding van één of andere app hebben gekregen of om gewoon omdat we ons vervelen een app te checken. We kunnen er spelletjes op downloaden die ons bezig houden en zonder dat we het weten vliegt de tijd voorbij. Iedereen kent het gevoel en als je het niet kent dan moet ik je ten zeerste feliciteren!

Ik ken het gevoel ook, maak je geen zorgen. Het enige probleem is dat enkele maanden geleden mijn smartphone ineens niet meer goed begon te werken. Zelf heb ik niet veel geld dus een nieuwe kopen zat er niet echt in. Dus heb ik mijn oude nokia vastgenomen. Laat me eerst en vooral zeggen dat het geen “baksteen-baksteen Nokia” is. Het enige wat ik ermee kan doen is berichten sturen en bellen, internet werkt niet en ik heb maar één game (Diamond Rush). Maar bon, genoeg over welke gsm het is en wat er allemaal op staat. Ik moet jullie toegeven dat de eerste twee weken een hel waren. Ik kon mijn facebook niet checken noch mijn mail en naast mijn vrienden voelde ik mezelf anders. Ik nam vaak mijn gsm en keek ernaar en hoopte dan om toch een mogelijkheid te vinden om op de ene of andere manier mijn apps te checken, dit lukte niet. Elke vijf minuten checkte ik mijn gsm hopend op een melding, maar dat was verloren hoop. Na enkele weken begon het te beteren en ik keek alleen nog op mijn gsm voor te zien of ik een sms had (ik heb geen tril functie).  Ik ben minder verslaafd aan de apps en Facebook is een minder belangrijk onderwerp voor mij. Ik concentreer me zelfs beter tijdens de les en mijn gsm is een minder belangrijk aspect in mijn leven.

Dus beste mensen, leg je smartphone soms eens neer. Besteed er wat minder tijd aan en verwissel ze eens voor een periode met een oude gsm. Verwijder enkele apps en zet je gsm af op school of werk. Alvast veel geluk als u het uitprobeert!

Een gedachte over “Het leven zonder smartphone…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s