open geest optreden

15 jaar Andante en 40 jaar cgg!

Dag mensen,

op 21/10/2015 werd de verjaardag van Andante en cgg (centrale geestelijke gezondheidszorg) gevierd met een optreden van Rick De Leeuw en Jan Hautekiet. Jan en Rick werken samen bij ‘TE GEK!?’ en hun optreden was onder de naam ‘open geest’ een zeer toepasselijke naam dus. Als u het in orde vindt zal ik u eerst even kort over het optreden van deze artiesten iets vertellen. En dan zal ik verder gaan met waarover Andante gaat.

Het optreden was prachtig, ik heb er zeer veel van genoten. Om het even kort te vermelden, Jan Hautekiet zat achter de piano en Rick De Leeuw was de zanger. Ik moet toegeven dat ik normaal niet zo’n grote fan ben van Nederlandstalige muziek, maar dit vond ik zeker goed. De pianomuziek ontroerde mij enorm en ik heb soms zelfs een traantje moeten wegpinken. Een virtueel applaus voor de prachtige solo’s van Jan! Rick deed het ook zeer goed, zijn schorre stem paste perfect bij de muziek en hij zong zeer goed. Prachtig hoe iemand van een punk/rock groep zo’n gevoelige liedjes aan het publiek kan overbrengen! Ook de humor die ertussen zat toen ze even iets vermelden was echt top. Vanaf het begin was er direct een goede sfeer en die is ook de hele tijd gebleven. Dus overal een aanrader aan de mensen om deze twee ooit eens live te zien. (p.s. Jan, we verwachten dat je volgend jaar mee met Rick gaat fietsen hé 😉 )

Nu over Andante, de naam betekent langzaam en rustig voortgaande. Andante biedt ambulante zorg aan personen of hun omgeving m.b.t. ernstige geestelijke gezondheidsproblemen. Ze zorgen er eigenlijk voor dat ze de mensen kunnen ‘genezen’ of ze proberen ze het leven toch leefbaar te maken. Iedereen is welkom als men om hulp vraagt, geloof, leeftijd, geslacht, geld,… dit maakt allemaal niet uit, want iedereen verdient de hulp die ze nodig hebben. De kernopdrachten van deze vereniging zijn indicatiestelling en diagnostiek; behandeling, begeleiding en ondersteuning; dienstverlening aan partners met eendezelfde doelgroep; zelfmoordpreventie. Er zijn zowel jeugd- en volwassenen teams samengesteld om u ten hulp te schieten en momenteel zijn er ongeveer 80 medewerkers die meewerken om deze vereniging in stand te houden. Jaarlijks zijn er wel ongeveer zo’n 2700 mensen die gebruik maken van deze vereniging. Deze bestaat dan ook uit iets uitgebreidere teams. één team voor hulpverlening aan ouders en één voor het activiteiten- en ontmoetingscentrum Infuif. Dan heeft men ook twee teams voor kinder- en jeugdhulpverlening. En als laatste drie teams voor volwassenen hulpverlening. Moest u zich aangesproken voelen om iets te doneren aan deze vereniging dan is dat perfect mogelijk, aan het einde van het artikel zal ik de link naar hun website vermelden. Ook als u zichzelf geroepen voelt om er als vrijwilliger te gaan werken, dan raad ik u dat zeker aan!

Moest u enige problemen hebben en voelt u zich aangesproken om met deze mensen te communiceren dan kan dit. Je kan zowel telefonisch op consult gaan, maar je bent ook altijd welkom in Merksem, Deurne en Berchem. Alle informatie is te vinden op de website die ik zoals ik al had vermeld op het einde van het artikel zal plaatsen.

Voor de jeugdgroep kan je er naartoe vanaf je 3-17 jaar met de volgende problemen:

  • autisme
  • ADHD
  • gedragsstoornissen
  • hechtingsstoornissen
  • ticstoornissen
  • depressie
  • angsstoornissen
  • slaapstoornissen
  • PSS

Als volwassenen ben je welkom vanaf 18 jaar voor dezelfde problemen als de jeugdgroep, maar ze helpen niet als je verslaafd bent aan iets, dan sturen ze je door. Ook vragen rond relaties en opvoeding, aanpassingsproblemen en levensmoeilijkheden zijn niet echt in hun domein. Moest u hier toch afkomen met deze problemen dan zullen ze u toch zeker doorsturen naar een plek waar ze u toch kunnen helpen.

Voor verdere informatie raden wij u aan om de site zeker eens te bekijken:

http://www.andante.be/site/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s