Is deze angst echt wel nodig?

Beste mensen en politie,

zeer recent heb ik een verhaal gelezen van een jongeman (de link naar het volledige verhaal vind men op het einde van het bericht). In dit verhaal verteld een Marokkaanse jongeman dat hij onderweg naar zijn lunch werd achtervolgd door gewapende politie en werd onderzocht. Hij had twee geweren op zijn hoofd gericht en bij elke kleine beweging kon hij worden neergeschoten. Hij heeft niets tegen de politie gedaan of gezegd en heeft braaf meegewerkt. Na zijn rugzak twee maal te onderzoeken en hem meerdere keren te fouilleren hebben ze hem naar het politiebureau genomen. Daar werd hij in de cel gestoken tot er een andere politieman hem uit de cel heeft laten gaan met de melding dat hij vrij is, maar dat ze hem hadden vastgenomen omdat hij op een verdachte persoon leek.

Persoonlijk vind ik dit soort gedrag afschuwelijk! Ja, hij is dan misschien van Marokkaanse afstand, maar maakt hem dat zo slecht? Er zit in elke cultuur wel enkele rotte appelen. In onze eigen ‘blanke’ cultuur zitten zoveel rotte appelen zoals de meest bekende, Dutroux. Het is nu eenmaal zo dat degene die slechter zijn eerder gekend zijn dan de goede, want wij zijn nu eenmaal een maatschappij waarbij we alleen het slechte laten zien in het nieuws. En eerlijk politie, jullie worden momenteel net zoals de politie in Amerika. Gaan jullie binnenkort ook gewoon mensen neerschieten en neerslagen? Is dit jullie doel, willen jullie de mensen een onaangenaam gevoel geven? Jullie zouden aan onze kant moeten staan en niet zomaar een student een geweer naar het hoofd richten. Ik vind persoonlijk dat jullie er te makkelijk mee weg komen! Iedereen in dit land zou zich veilig moeten voelen als ze jullie passeren en niet met de schrik zitten of ze een geweer tegen hun hoofd krijgen gericht. Iedereen is gelijk en verdient dezelfde rechten. Iedereen verdient recht op een antwoord als ze vragen waarom ze dat geweer naar hun hoofd gericht krijgen. We zijn allemaal mensen en ook al hebben we niet dezelfde huidskleur of zijn onze religies anders. We hebben hetzelfde hart en sommige onder ons hebben dezelfde droom. Willen we dat echt verpesten door onze schrik? Wie weet is de volgende ontploffing wel door een blanke persoon gedaan, wat gaan we dan doen? Elke blanke persoon die over straat loopt een geweer tegen hun hoofd zetten omdat ze er verdacht uit zien? Denk daar maar eens goed over na!

Dus beste politie denk eens logisch na en doe niet zomaar iets en als je dan toch iets doe geef dan een antwoord op de vragen waar iedereen recht op heeft. En mensen, stop met in deze constante angst te leven. Ja, dat is moeilijk, maar we kunnen er niets aan doen. We kunnen dit niet stoppen dus leef het leven zoals je wil en geniet er van nu het nog kan! Heb geen angst want ik weet uit ervaring dat er ook goede moslims, Marokkaanse en Turkse mensen zijn op deze wereld. Niet iedereen denkt zoals de IS denkt.

 

Hier volgt de link naar het hele verhaal, moest u interesse hebben:

Een gedachte over “Is deze angst echt wel nodig?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s