De laatste 100 dagen??

Beste scholen,

zoals jullie wel weten zijn de laatste 100 dagen voor de studenten van een 6de en 7de middelbaar zeer belangrijk. Voor ons is het een groot feest omdat we bijna klaar zijn met de middelbare school en dan eindelijk eens naar die hoge school of universiteit kunnen gaan. Of sommige onder ons gaan dan al direct werken, het hangt natuurlijk af van wat je verkiest. Maar het punt is het vieren van die laatste dagen.

Ikzelf zit op SISA in Antwerpen en morgen vier ik mijn laatste 100 dagen. Morgen ben ik niet eens welkom op mijn school, ik moet met de klas of richting of alle andere 6de en 7de jaren maar iets anders doen. Toen ik in het eerste middelbaar zat dan betekende de laatste 100 dagen een groot feest. Degene in de 6de en 7de jaren spoten haarspray op je haar en deden iets met confetti en van die slierten. Het was altijd mijn droom om iets te doen bij de jongere mensen. Sommige scholen organiseerde een hele show voor enkele jaren onder ons. Maar nu mag ik me 4 dagen lang in een ander thema verkleden en zo naar school komen. Het is wel tof om te doen, maar het is niet hetzelfde en de andere jaren weet ook niet dat het voor de laatste 100 dagen is. Ze denken gewoon dat carnaval vroeger is dan normaal. Waarom is het zo? Omdat er mensen voor ons waren die alles hebben ver***** en ik vind dat stom. Hoe vaak is het niet dat leerlingen van andere jaren gestraft worden om iets dat je de vorige leerlingen hebben gedaan? Waarom moeten anderen ook voor de daden gestraft worden? Het is toch niet omdat er iemand in de familie een moordenaar is dat ze de rest van de familie in de gevangenis moeten gooien omdat ze mogelijk ook zo kunnen zijn.

Dus beste scholen denk eens na over hoe je dit probleem kan aanpakken zonder alles gewoonweg af te schaffen en andere leerlingen te straffen. Ik geef het toe er zullen er altijd zijn die te ver gaan, maar straf hun dan op één of andere manier. Het is niet onze schuld dat er mensen waren die zich niet aan de regels kunnen houden. Maar om eerlijk te zijn is de fun er voor ons af, er is niets meer speciaal aan de laatste 100 dagen en dat frustreert mensen en het maakt mij zelfs een beetje triest.

Een gedachte over “De laatste 100 dagen??

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s