Pray for Istanbul

Zoals jullie allemaal wel weten is er onlangs in Turkije een bomaanslag geweest waarbij 36 mensen zijn overleden en 147 mensen gewond waren. Weeral een aanslag die onschuldige mensen heeft vermoord, mensen met een toekomst, mensen jong en oud. Deze mensen hebben onze aardbol te vroeg verlaten en dat is een zonde.

Voor mij is het een enorm raar gevoel omdat ik bij zowel de aanslagen in Brussel als in Turkije iemand had die net is kunnen ontsnappen aan de dood en zoiets laat je denken. Mijn opa was aanwezig in de luchthaven toen de bommen ontploften, hij heeft het allemaal gezien en meegemaakt, maar hij heeft het overleefd omdat hij net ver genoeg stond. Ik was hem dus bijna verloren en dat schrikt me wel af. In Turkije was het een goede vriendin van mijn mama die in die luchthaven was en een uur ervoor was vertrokken en dat laat je nadenken, want wat als ze er nu later was geweest, dan was ze overleden. En dan denk ik aan alle mensen daar aanwezig waarvan hun familie had gehoopt dat ze een vlucht later hadden moeten nemen. Of mensen die spijt hebben dat de laatste conversatie een ruzie was. Het zet elke mens aan het denken en voor sommige is het zelfs angstaanjagend.

Toch hoop ik dat deze wereld gaat veranderen. Dat het eindelijk gedaan zal zijn met al die aanslagen, al die onschuldige doden. De hoop lijkt waarschijnlijk gek in sommige mensen hun ogen, maar hoop doet leven en dat is wat ik wil, leven.

Het wordt tijd dat we elkaar leren accepteren in plaats van dat we elkaar leren neerschieten. Het wordt tijd dat we elkaars hand vastnemen in plaats van het af te hakken. Het wordt tijd dat we terug een mensheid vormen. En ik zeg niet dat haat moet tegengehouden worden, dat zal nooit lukken, dat is onmogelijk, want er zijn altijd mensen die door een mentaal probleem anders denken. Maar ik vraag om eens anders naar andere mensen te kijken, om ze eens vast te nemen en naar hun te luisteren, want wij zijn een generatie van oordelen voordat we elkaar kennen, voordat we elkaars verhaal kennen en dat is niet hoe het hoort te zijn. Luister naar de mensen hun verhaal en je zult met een hele andere blik naar ze kijken, je zult zien wie ze zijn van binnen en niet wie ze zijn omdat ze in een andere God geloven, zich anders kleden, zich anders gedragen,…

Accepteer en leer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s