Durf nee te zeggen!

Beste mensheid,

onlangs heb ik een artikel gelezen genaamd “Zestiger misbruikt jarenlang stiefdochter: “Ze bood geen weerstand.”” op dit moment alleen al was ik enorm gefrustreerd, en ik had het artikel nog niet eens gelezen. Om kort even voor jullie samen te vatten; de man heeft het meisje vier jaar lang seksueel misbruikt en bij elke poging gaf hij haar iets dat geld waard was. Het meisje zelf was nog maar 10 jaar oud op het moment dat het begon en ze diende vorig jaar uiteindelijk een klacht in. De man moet in therapie, mag geen contact hebben en moet een schadevergoeding betalen van 17 500 euro.

Wow, een schadevergoeding, nu zal het vast en zeker veel beter gaan met het meisje. Volgens mij is het trauma nu weg gekocht!

Wat is dit toch tegenwoordig, we staan volgens statistieken enorm hoog voor het aantal verkrachtingen in dit kleine landje. Nog steeds neemt de politie noch het gerecht het niet serieus. Er moet standaard een straf zijn voor zo’n mensen. Minstens een jaar in de gevangenis. Niets strafvergoeding noch contact verbod. Als de man uit de gevangenis komt, moet hij nog minstens een jaar naar oftewel de psychiaterie of de therapie. Persoonlijk vind ik dit nog degelijk qua voorwaarden. En natuurlijk telt dit voor zowel mannen als vrouwen, voor niemand zijn er uitzonderingen.

Excuses mogen ook niet als een argument bekeken worden. Ook al zijn we zat, dragen we niet veel kleren of zijn we onder invloed van drugs. Dit mag gewoon niet als argument tellen, het is nog steeds ons lichaam en zolang we geen deftige toestemming geven aan de mensen zouden ze ons niets mogen doen.

Moest het toch gebeuren dat iemand iets bij je probeert, sla ze dan in hun gezicht, loop weg, doe iets, onderneem actie. Neem desnoods een sleutel en sla ze ermee in hun gezicht, ze mogen geen kans maken om je dit aan te doen. Ga ook naar de politie als het iemand in je familie is, wat ze ook zeggen, welke bedreigingen ze maken. Jij bent de baas over je eigen lichaam! Praat erover met vrienden en neem ze desnoods mee naar de politie. Zorg dat je veilig bent en sta op voor je rechten. Sta op voor jezelf, je verdient veel meer en veel beter dan dit!

Link artikel: http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/2706339/2016/05/17/Zestiger-misbruikt-jarenlang-stiefdochter-Ze-bood-geen-weerstand.dhtml

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s