Gooi jij als een meisje?

Beste leden van het vrouwelijk geslacht

Als ik jullie zou vragen om te rennen als een meisje, hoe zouden jullie dan rennen?

Als ik jullie zou vragen om te vechten als een meisje, hoe zouden jullie dan vechten?

Als ik jullie zou vragen om te gooien als een meisje, hoe zouden jullie dan gooien?

Eerlijk gezegd denk ik dat ik dan zou joggen met neerhangende schouders, zou slaan met slappe handjes en ja… dat de bal misschien slechts een halve meter ver zou geraken.

Deze drie vragen werden ook gesteld aan enkele vrouwen, een jongen en een man. En precies, ze reageerden exact zoals ik ook zou reageren. Daarna werden opnieuw dezelfde vragen gesteld aan meisjes onder de 10 jaar. Kijk hier naar hun reacties.

Zoals het filmpje toont daalt het zelfvertrouwen bij een meisje tijdens haar puberteit enorm. Rennen als een meisje betekent opeens niet meer ‘ren zo snel als je kan’. Als een meisje wordt vaak gebruikt wanneer iemand iets niet goed of niet goed genoeg doet, terwijl als een meisje net iets zou moeten zijn waar je trots op bent. En ik ben er verdomd trots op!

Lieve meisjes, lieve jij, ja jij! Wij, meisjes, doorgaan tijdens de puberteit een moeilijke periode van enkele veranderingen. Zowel mentaal als lichamelijk. We krijgen bredere heupen, borstvorming en noem maar op… We blijven immers niet dat kleine meisje – en gelukkig maar! Daarnaast gaat er in ons hoofd ook vanalles om. ‘Wat vinden jongens hiervan? Wanneer stop ik met groeien? Blijven mijn borsten zo klein?’ zijn maar enkele voorbeeldjes. Elke persoon is uniek en zal zich anders ontwikkelen. Dit is dan ook zeker geen reden om beschaamd te zijn over het als een meisje. Jij bent een meisje en daar mag je trots op zijn. Mijn boodschap voor jou: blijf rennen zo hard als je kan, vecht alsof je leven ervan afhangt en gooi zo ver als de horizon reikt.

Proficiat meisjes, met het als een meisje te zijn.

Advertenties

Een gedachte over “Gooi jij als een meisje?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s